Blogga om ekonomi

Blogga om ekonomi

Är du duktig på att spara och har en god kontroll över din ekonomi? Frågar vänner och familj alltid dig när de undrar över sparande och annat? Bra, då har du alla förutsättningar för att starta en blogg och dela med dig av dina tips. Det är tyvärr fortfarande alldeles för lite undervisning i skolorna om privatekonomi, vilket gör att många yngre personer saknar viktiga kunskaper om sin ekonomi. Med bristande kunskaper ökar också risken för att hamna i skuldfällor och att inte lära sig att prioritera sparande. Men på en blogg är det lättare att nå ut, särskilt till yngre personer, vilket gör att man kan göra skillnad med en blogg om ekonomi.

Bestäm bloggens tema

Inom ekonomi finns det många olika undergrupper. Det finns aktier, fonder, sparande, inkomster, utgifter och så vidare. För att bloggen ska bli så bra och läsvärd som möjligt är det bäst att skriva om det du kan allra mest om. Kanske är du expert på aktier och är en riktig börshaj? I så fall är det givetvis aktier du ska blogga om. Eller är du kanske riktigt duktig på att spara pengar så att du alltid har råd med en weekend? Alla är inte lika duktiga på att spara och sådant som är uppenbart för dig kanske inte är det för någon annan. Med en blogg som handlar om olika sätt att spara pengar på kan du göra stor nytta för andra som inte har de kunskaperna.

Kom igång med bloggandet

Du har kommit på ett bra namn till din blogg, valt ut ett publiceringsverktyg och postat några inlägg. Men var är läsarna? Att skapa en blogg kan vara en tålamodsprövande process om man är ute efter att få många läsare. Det tar tid att nå ut, och det bästa sättet att nå ut snabbt på är att se till att så många som möjligt får veta att man har en blogg. Länka till den i sociala medier och uppmana folk till att dela dina inlägg, skriv intresseväckande och sökmotoroptimerade inlägg så att folk hittar till dem när de söker på Google.

Posta regelbundna inlägg

När dina läsare väl har hittat till din ekonomiblogg måste de kunna veta vad de har att förvänta sig. Skriv inte flera inlägg på en vecka för att sedan göra uppehåll på flera veckor – då tröttnar läsarna. Välj ett bestämt antal dagar som du ska blogga på varje vecka, till exempel måndag, onsdag och fredag, och posta inläggen vid ungefär samma tidpunkt varje gång. Då blir det lättare för läsarna att komma tillbaka eftersom de vet när de kan förvänta sig nya inlägg. Ett bra knep är att tidsinställa inlägg som du redan skrivit, så slipper du sitta och passa på när du ska lägga upp dem.

dante