Blogga om skönhet

Blogga om skönhet

Älskar du skönhet, smink och hudvård? Då kanske det är dags att starta en egen skönhetsblogg! Marknaden för skönhetsprodukter är enorm och det finns en hel del pengar att tjäna som bloggare, exempelvis genom annonser, affiliatelänkar och samarbeten. Innan du kan tjäna pengar på ditt skönhetsintresse är det dock viktigt att du bygger en bra och trovärdig blogg. Här hittar du de bästa tipsen.

Rekommendera endast seriösa aktörer inom skönhetsbranschen

Nyckeln till att skapa en framgångsrik blogg är att den är trovärdig. Läsaren kommer endast att återkomma till bloggen om de litar på dig som bloggare. Därför bör du välja dina samarbetspartners och rekommendationer med omsorg. Inom skönhetsbranschen finns det tyvärr många oseriösa aktörer. Om du vill framstå som kunnig inom skönhet bör du istället blogga om seriösa varumärken och skönhetskliniker, exempelvis ak.se som är en svensk klinik. AK är en förkortning för Akademikliniken som är Nordens ledande privata klinik för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. De utför även estetiska behandlingar och avancerad hudvård. Akademikliniken grundades i Stockholm 1991 och har därmed över 30 års erfarenhet inom området. Idag har de flera kliniker runtom i Sverige. Här används den senaste teknologin och de modernaste metoderna för att uppnå patienternas önskemål genom skräddarsydda helhetslösningar för välmående och skönhet. Varje år utförs över 60 000 behandlingar hos Akademikliniken. Med andra ord är det en mycket trygg och pålitlig skönhetsklinik att rekommendera eller att testa för dig som är skönhetsbloggare. På deras hemsida ak.se kan du läsa mer om deras behandlingar och hur processen går till.

De senaste åren har flera svenska bloggare och andra typer av influensers gjort reklam för plastikkirurgi utomlands. Tyvärr är det svårare att kontrollera kvalitetsnivån på dessa kliniker och i värsta fall kan skönhetsingreppet få förödande konsekvenser. Även språkbarriärer kan innebära en ökad risk för patienten. Därför avråds svenskar från att plastikoperera sig utomlands.

Om du är seriös som bloggare måste du bevisa det genom att endast marknadsföra och rekommendera seriösa varumärken och kliniker. En bloggare är en influenser som har möjligheten att påverka andra människors beslut. Om du satsar på att bli en skönhetsinfluenser så bör du redan från första dagen ta ditt ansvar. Du kan absolut blogga om fillers, botox, estetisk tandvård, bröstoperationer och andra skönhetsbehandlingar, men se till att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Rekommendera dina läsare att kika på ak.se istället för att åka utomlands och operera sig.

Hitta din nisch

Du kanske undrar om det finns plats för flera influensers inom skönhet? Det finns så klart redan massor med duktiga skönhetsbloggare, men självklart kan du bryta dig in och skapa dig en följarskara. Det gäller dock att vara förberedd på konkurrensen och erbjuda något som de andra inte gör. Hitta ditt egna skrivsätt och din stil. Det är även viktigt med en nisch. Vad är du mest intresserad av? Att blogga om all typ av skönhet är så klart möjligt, men oftast är det bättre att skriva om något mer specifikt, exempelvis avancerad hudvård, sminktutorials eller hårprodukter. Det bästa är att alltid utgå från ditt egna intresse och jobba hårt för att nå dina mål.

Lycka till!

dante