Svenska utdelningsinvesteringsbloggare – Stefan Thelenius

Svenska utdelningsinvesteringsbloggare – Stefan Thelenius

Stefan Thelenius är något så ovanligt som en läsvärd försäkringsexpert. För den som är intresserad av hur man maxar sitt pensionssparande är Stefans blogg Z2036 helt rätt ställe att leta på. Det är dock inte för sina texter om pensionssparande som Stefan blivit berömd utan istället för sin något unika approach till investerande och bloggande.

Stefan driver bloggen z2036. På den blandas korta inlägg om alla de investeringarna som Stefan gjort i någon av sina många portföljer. Sammanlagt är Stefan, enligt egen utsago, investerad i över hundra företag världen över. Ganska långt från de 12-15 bolagen som annars predikas från alla möjliga håll. Om Stefans taktik är lyckosam tvistar de lärde och han själv går igenom sina val på ett underhållande vis på sin blogg, att de sticker ut är dock inget som kan diskuteras.

Förutom sina inlägg om egna investeringar så har han även tillhandahållit olika verktyg för den som är intresserad av sparande. Bland annat en kalkylator som visar hur lång tid det tar att uppnå en viss summa med ett visst sparande. en ränta på ränta kalkylator med andra ord. Därtill så skriver Stefan ofta uppskattat om det som han kallar veckans aktie, här väljer han ut tre aktier varpå hans dotter sedan får välja en av dem och där går hennes månadspeng in.

Stefan Thelenius är en global utdelningsjägare

Ingen annan på den svenska bloggscenen äger så många bolag som Stefan Thelenius. I sitt system av olika investeringskorgar med olika eggande namn lägger han inte så mycket som upp till och med 20 eller 30 bolag. Det kan tillexempel handla om utländska tillväxtraketer eller utländska stora utdelare.

Man kan verkligen säga att Stefan tagit det här med diversifiering på allvar och att han dragit det ett strå längre än alla andra.

z2036 inspirerar många till att spara till sina barn

Ett väldigt populärt inlägg på Stefan Thelenius blogg är det som kallas för månadens aktie. Det går till på så sätt att Stefan själv väljer ut 3 olika företag på ett tema som hans dotter antas kunna förstå. Sedan presenterar han dessa tre företag på några rader för sin dotter och hon får sedan välja i vilket företag som hennes månadspeng skall investeras. Detta gör Stefan enligt egen utsago för att väcka ett sparintresse hos sitt barn och om det fungerar kommer vi först att få se om många år. Att dottern väljer rätt aktier ser vi inte minst på portföljens utveckling.

dante