4 utmärkta bloggar om att blogga

4 utmärkta bloggar om att blogga

Bloggarna är inte dominerande i den mening de en gång var, deras roll har i någon utsträckning sedan länge tagits över av sociala medier som Twitter och Facebook. I kölvattnet av att den bredare allmänheten alltmer riktat fokus mot nyare plattformar har bloggosfären i mångt och mycket blivit en oas för kritiska diskussioner om allt mellan himmel och jord. I det här inlägget ska vi tipsa om några av de bloggar som har de bästa knepen och som förmedlar de djupa kunskaper som behövs för att förvandla en dussinblogg till en som läses av dem som räknas.

Om du jobbar med någon form av webbproduktion, exempelvis med att skriva bloggar, är chansen stor att du frilansar. Visst kan det vara skönt att jobba hemifrån men om du frilansar vet du hur viktigt det ibland kan vara att ha någonstans att gå. Företagshotellet helio.se har som ett av sina mål att driva en verksamhet som får dig att älska måndagar. Deras coworking-spaces går att hyra på kort och lång tid. Deras kontor är utrustade med kaffeautomater och färsk frukt och du kan välja mellan att sitta i ett öppet kontorslandskap, dela rum eller ha ett helt eget kontor.

1. Copyblogger

För den som vill lära sig hur man bäst skriver säljande och engagerande blogginlägg finns det ingen bättre sida än Copyblogger. Främst inriktad mot att skriva blogginlägg i marknadsföringssyfte, men det finns kunskaper att hämta även om din ambition är att skriva en privat blogg.

2. Blogging Basics 101

Där Copyblogger verkligen går in i detalj på olika faktorer som påverkar resultatet av dina blogginlägg är Blogging Basics 101 grundskolan i samma ämne. Om du vill ha en grundkurs i hur du kan använda dig av bilder på din blogg och hur du kan baka om gamla blogginlägg till nytt och bättre innehåll, hittar du allt om det och liknande ämnen här.

3. ProBlogger

På Problogger ligger fokus på hur du kan tjäna pengar på att blogga. I sammanhanget är det värt att nämna att modebloggarna överlag dock är de som tjänar mest. Posterna här är ofta omfattande och tänkvärda och skrivs ibland av stora namn. Både proffs och nybörjare kan hitta gott om kunskaper här.

4. The Blog Herald

Vart ska en bloggare vända sig för att få dagsfärska nyheter om vad som pågår i blogosfären? Till the Blog Herald som fungerar som en slags dagstidning för vad som händer i bloggarnas värld. Nyheterna berör allt från hur det går för specifika stora namn i bloggvärlden till de senaste innovationerna och tekniska nyheterna inom branschen. Om du håller på med bloggande och känner att du saknar en branschtidning är det här så nära du kan komma.

dante