Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg

Du har säkert hört att du kan tjäna pengar på din blogg. Du kanske rentav tillhör dem som har försökt, men inte lyckats. Här kommer tipsen på hur du kan skapa en inkomstbringande blogg.

Egen blogg

Att ha en egen blogg, ett Instagram konto och en YouTubekanal är idag ganska vanligt. Det är många som lever sina liv på nätet. Det betyder dock inte att de tjänar pengar på det eller att det egentligen ger dem något annat slags mervärde, än ett ställe att vara kreativa på. Det är många som vill tjäna pengar på nätet och som vill använda sin internetnärvaro till att bygga sig ett eget varumärke och generera inkomst. Eftersom konkurrensen är stor, är det också väldigt svårt. Om du ska kunna skapa en blogg för att få inkomst, måste du alltså kunna skapa en blogg som klarar sig i konkurrensen bland alla andra. Du behöver stå ut och göra något speciellt. Det är ungefär som med Alla hjärtans dag: du vill nog ge något annorlunda, roligt, romantiskt eller humoristiskt som Alla hjärtans dag present till din pojkvän/flickvän och göra dagen till något speciellt.

Ett ämne

Det är många som lever på att blogga hemifrån om olika intressanta ämnen som ekonomi, teknologi, mode och miljötips. För att skapa en blogg som kan ge inkomst måste du välja ett specifikt ämne, och skriva om det och bara fokusera på det ämnet. Det som gör att vi surfar in på en sida är ofta att vi letar efter en lösning eller information på ett problem som vi har. Om du ska köpa en katt kommer du troligtvis att googla på olika kattraser, kattförsäkring, priser och annat viktigt att veta. Var får du då information ifrån? Jo, från olika bloggar. Ju fler kattartiklar som det kommer att finnas på en blogg, desto mer kommer du troligtvis att uppfatta just den bloggaren som en kattexpert. Det är dock inte säkert att du tänker de tankarna medvetet.

När du skapar en blogg ska du tänka på samma sätt. Vad är du duktig på? Har du rest jorden runt på 100 kronor per dag eller bestigit Kebnekaise tio gånger? Tycker du om att renovera bilar eller att skapa snygga frisyrer på kompisar? Det spelar inte roll vad du är skicklig på, det finns alltid andra personer som är intresserade av den kunskapen. Tänk också på att ett ämne som det finns många bloggar om förvisso är ett efterfrågat ämne, men det betyder också att konkurrensen är mycket större. Så istället för att tänka att din kunskap om flygplan på femtiotalet kan vara lite nördigt och att ingen annan skulle vara intresserade utav det, är det precis tvärtom. Ett ämne som flygplanstyper på femtiotalet kommer förvisso inte generera jättemånga läsare, men troligtvis kommer de intresserade personerna att verkligen hitta din blogg, i jämförelse med en blogg som handlar om ekologiskt smink, som det finns massor av.

dante