Bloggar: Playstations officiella blogg

Bloggar: Playstations officiella blogg

En blogg som många som är intresserade av spel nog gör klokt i att följa och läsa ganska regelbundet är den officiella bloggen från Playstation. Den handlar om spel och det är ganska vanligt att spelutvecklare från många olika hörn av världen skriver egna inlägg i bloggen för att promota och göra reklam för sina spel men också berätta mer om spelen och om bakgrundshistorien till spelen. Här kan man ibland få unika berättelser om processen och produktionen av både stora AAA-spel och lite mindre och smalare indietitlar.

På Playstations officiella blogg kan man till exempel läsa om de senaste spelen som släpps på den digitala marknadsplatsen Playstation Store varje vecka. Det går även att ta del av uppdateringar om de senaste spelen till Playstation Plus. Massor av nyheter, nya bilder och nya filmer på diverse spel hittar man också regelbundet på bloggen. Men mest intressant är kanske när spelutvecklare med egna ord berättar om sina spel eller om vilka andra spel de gillar att spela och har haft som inspirationskällor.

Ibland riktar även Playstations officiella blogg allt ljus på ett specifikt spel, som till exempel spelet God of War IV. En radolika blogginlägg på samma tema o just God of Wa IV finns att läsa. Man kan till exempel läsa ett blogginlägg om de mest udda buggarna som fanns i spelet innan det släpptes, eller om hur quest-systemet i spelet gav God of War-serien en helt ny känsla.

Hjälten i God of War är Kratos, en arg grekisk krigsgud. Han är en av flera manliga huvudrollsinnehavare i spel som har två saker gemensamt. Gott om muskler och avsaknad av hår. För Kratos del finns det nog inte mycket att göra åt saken, men om du känner att du skulle vilja få mer hår på huvudet och att håret börjar försvinna så borde du kanske fundera på att göra en hårtransplantation i år. Det kan vara något som gör att du får tillbaka en speciell känsla, eller så vill du kanske kunna känna av vinden i håret igen.

För den som är mer intresserad av andra spel än just God of War så kan man till exempel även läsa ett blogginlägg på Playstations officiella blogg om det helt nya actionspelet Anthem som snart släpps. Anthem är ett spel där man tillsammans med andra utforskar vilda miljöer och slåss mot monster av olika slag på en exotisk, främmande planet. Till sin hjälp så har man gott om utrustning. Skjutvapen, rustningar av högteknologiskt slag och jetpacks på ryggen gör att man kan utforska varje liten vrå av den främmande och ogästvänliga planeten som Anthem utspelar sig på. Spelet Anthem har dock haft en besvärlig resa. Många kunde inte spela det officiella demot av spelet utan problem. Därför har den så kallade hypen svalnat lite. En del spelare har blivit besvikna. Men många förändringar blir det mellan demot och det slutliga spelet. Anthem har fortfarande alla möjligheter att bli ett toppspel när det släpps i slutet av februari 2019. Spelet är påkostat och konceptet är intressant på flera vis med utforskningen och samarbetsläget.

dante