Svenska värdeinvesteringsbloggare – Aktieingenjören

Svenska värdeinvesteringsbloggare – Aktieingenjören

Med Aktieingenjören så kommer vi in på mer komplicerade bloggar när det gäller utbudet av svenska värdeinvesteringsbloggar. För att kunna följa med i Aktieingenjörens analyser och resonemang så krävs det att man som läsare har en god förkunskap inom ämnet aktieanalys. Helst skall man även ha en viss förkärlek för akademiskt språk då det verkligen lyser igenom ifrån vilken bransch som bloggens upphovsman kommer.

Har man dock detta så är bloggen en riktig guldgruva för inbitna värdeinvesterare. Ingenjören var tidigt ute med den norska raketen Datarespons och ingen annan kunde så detaljerat berätta varför denne köpt in sig i bolaget från början så som aktieingenjören.

Senaste serien om lax har rönt stor uppskattning

Där andra investerare läser en kvartalsrapport, bloggar lite om vad de kunnat utläsa och sedan tar ett beslut om de skall bli aktieägare i ett bolag eller inte så tar Aktieingenjören en enorm tid på sig att utvärdera sina potentiella köp. Det är just detta som blivit hans signum och gjort honom populär bland andra värdeinvesterare. Hans senaste artiklar om den internationella laxmarknaden tar tillexempel upp varenda tänkbar vinkel. Om det blir någon investering i lax eller inte, får de som har tålamod att följa Aktieingenjören veta när han är klar. När det blir vet bara han själv.

dante