Om bloggar

Om bloggar

Att blogga har blivit väldigt populärt. I dag är det flera som arbetar heltid med att skriva på sina bloggar och väldigt stor skara som bloggar för att de tycker att det är väldigt kul! Är du intresserad av vilka typer av områden som du kan blogga inom eller kanske vill du rent av starta en egen digital plattform? Då är den här artikeln för dig!

Såväl i Sverige som internationellt finns det flera profiler som bloggar och har tusentals besökare på sina digitala plattformar per dag. Till exempel så skriver de inom områden som inredning, träning och hälsa, miljö, politik och ekonomi eller skönhet. Såklart finns det även flera kändisar som bloggar. Den här typen av digital plattform är i dag helt naturlig och en del av det sociala medielandskap som är så stor del av vår vardag. Ett tydligt exempel på detta är hur olika bloggare länkar och samordnar sina inlägg på sina bloggar och andra sociala mediekanaler.

För den som vill börja med en blogg och bygga en större skara följare kommer här några tänkvärda tips.

Till att börja med är det viktigt att hitta en genre som du är kunnig inom och genom vilken du och din blogg kan profileras. Kanske är du politisk engagerad? Eller väldigt intresserad av sport och hälsa eller varför inte mat? Välj din genre och håll dig till den! På så vis kan du få följare som delar ditt intresse.

För det andra är det viktigt att ha bra material. Skapa intressant innehåll till din blogg, gärna med välskrivna texter och kvalitativa bilder. I dag är det enkelt att ta en mycket bra bild med en smartphone, så du behöver inte köpa någon ny dyr utrustning.

Därutöver är det viktigt att ha en digital närvaro. Börja med att publicera minst tre inlägg per dag! För att hjälpa dig på traven kan du via de flesta digitala portaler planera dina inlägg och schemalägga en senare publicering. Du behöver alltså inte alltid sitta vid datorn.

Är du väldigt seriös med din nya blogg är det bra att komma hemifrån och jobba med inlägg. Kanske vill du sätta dig på ett trevligt café, hyra kontor kontor eller varför inte hitta en arbetsplats där flera andra frilansare jobbar? Det finns helt enkelt många olika alternativ!

Sedan är det många som även bloggar bara för att de tycker att det är väldigt roligt! Och de som inte bloggar själva utan bara läser andra personers inlägg. Ett tips är att innan du reser någonstans läsa en blogg från en person som bor i det området eller staden och bloggar om detta. På så vis får du en väldigt bra och personlig källa och tips på saker att göra och platser att besöka.

dante