Ekonomiblogg för ensamstående föräldrar

Ekonomiblogg för ensamstående föräldrar

Många av de ekonomibloggar som finns ute på marknaden idag handlar om att spara eller investera ett kapital smart. Det finns även den typ av ekonomibloggar som handlar om att kunna leva mer sparsamt. Den privata ekonomin idag kan se väldigt olika ut och för de som inte har möjlighet att spara och investera handlar det mer om att överleva från månad till månad. En målgrupp som är vanlig för de här bloggarna är ensamstående föräldrar som lever under snäva förhållanden.

Vardagliga spartips

En del av de här bloggarna handlar om att en person som redan lever under knapra förhållanden delar med sig av hur det är att leva snålt. Trixet är ofta att kunna få ut så mycket som möjligt av de pengar som kommer in under en månad. För många familjer idag kan det vara svårt att få hushållskassan att räcka ända till nästa utbetalning. Genom att dela tips, tankar och idéer med andra går det att göra det lite bättre och få pengarna att räcka fler dagar. Idag finns det en stor grupp av personer som lever med dessa förutsättningar och de bloggare som har den här inriktningen har underlag för många läsare.

Tjäna extrapengar på nätet

En annan kategori bloggare som vi hittar under den här kategorin är de som tipsar om hur man kan tjäna extra pengar på nätet. Det handlar ofta om mindre summor pengar som kan komma in eftersom tipsen sällan kräver någon investering. För den som har små medel att röra sig med varje månad kan det helt klart vara värt att få in några extra kronor, även om det kan vara mycket jobb och lite pengar.

De här bloggarna riktar sig sällan bara till de personer som behöver vända på varje slant utan rent generellt till de personer som vill ha en extrainkomst varje månad. Det kan handla om att få köpa en av de vaser som länge legat på önskelistan eller att spara ihop till en resa. En extraslant varje månad kan bli en bra summa i slutändan. Det kan till och med vara att det räcker till att investera i något och sedan se sina pengar växa.

Ekonomibloggar har ett stort spann

Den som vill starta upp en ekonomiblogg har mycket att tänka igenom innan. Det är bra att ställa sig själv frågor som ”vilken är målgruppen och vad är jag själv bra på att förmedla?” och ”har jag kunskap nog inom det ämne jag tänkt skriva om?” Det är mycket att fundera på för att kunna hålla en riktigt bra nivå på bloggen. Alla har inriktningar i sitt kunnande och det gäller att välja rätt nisch för att fånga läsarna till den egna bloggen.

dante