Svenska sparbloggare – Fantastiska Farbror Fri

Svenska sparbloggare – Fantastiska Farbror Fri

Det här är en blogg som bytt skepnad över åren. Förr i tiden gick den under det relativt intetsägande namnet Frivid42. Precis som namnet antydde var även bloggens syfte att berätta om det som kantade bloggarens, och dennes frus, väg mot ett fritt liv redan vid 42 års ålder. Bloggen syftade till att berätta om deras väg mot ekonomisk frihet och ett liv där de kunde välja att jobba som de ville. Ett mål som de nådde redan innan den uppsatta tidsgränsen.

I ett nafs bytte bloggen namn till Fantastiska Farbror Fri

Efter målet redan uppnåtts och eftersom ingen tyvärr stannar vid 42 års ålder så var bloggen tvungen att med tiden byta namn. Det nya namnet den fick blev istället Fantastiska Farbror Fri och logon byttes ut mot en tecknad superhjälte.

Bloggen har alltid varit en samlingspunkt för Sveriges sparare

Det finns dem som sparar lite då och då, sedan finns det dem som sparar lite oftare. Sedan finns det dem som inte gör annat än att tänka på hur de kan kapa kostnader i det vanliga livet. Farbror Fri ligger någonstans mitt emellan de två sista alternativen på skalan vilket han med all tydlighet visar på sin blogg.

Detta tydliga fokus på att spara in på utgifter och på så sätt skjuta sig själv något närmre drömmen om ekonomisk frihet var något som lockade många likasinnade läsare och bloggen blev snabbt en samlingspunkt för sparare. Komentatorsfältet hos Farbror Fri är alltid fullt av människor som vill dela med sig av sina egna tips på att spara in på olika utgifter.

Farbror Fri – Svensk mästare på att laga god mat billigt

Läser man bloggen så får man först intrycket av att familjen fri lever ett trist och fattigt liv. De sparar ju på allt. Fördjupar man sig så ser man dock att det inte alls är fallet. Istället är det konceptet att göra allt så bra som möjligt till ett så lågt pris som möjligt som genomsyrar bloggens anda och bloggarens tankesätt.

dante