Öka trafiken till din blogg

Öka trafiken till din blogg

Att börja blogga är i sig ingenting som är speciellt svårt. Det enda du behöver är en plattform att använda dig av, alternativt en egen hemsida. Det som däremot kan vara betydligt svårare är att driva trafik till din blogg när den är redo och klar. Trots att det finns många olika knep att använda sig av är det fortfarande många som kämpar med att öka trafiken och det beror vanligtvis på att vissa metoder kostar pengar, är svåra att genomföra eller kräver mycket hårt arbete.

Det innebär dock inte att alla tips är lika svåra att använda. Vissa tar bara några sekunder och är helt kostnadsfria. Här kommer du att få läsa om våra absolut bästa knep för en ökad trafik!

Bästa tipsen – så ökar du trafiken till din blogg

1. Välj ett ämne som många kan relatera till

Idag finns det bloggar inom alla möjliga typer av ämnen, men om du vill vara säker på att få en bra trafik är det viktigt att välja något som många kan relatera till, samtidigt som det är något du brinner för. Det kan t.ex. handla om mode, mat eller djur, men det kan också handla om bostadsmarknaden eller smarta lösningar för företag. Företaget nabo.se förmedlar t.ex. tjänster för fastighetsförvaltning, vilket är något som absolut kan intressera läsare.

2. Uppdatera innehållet

Ingen är intresserad av en blogg som står stilla. Därför bör du se till att publicera nytt innehåll så ofta som möjligt. Här är det dock viktigt att du fortfarande tänker på innehållet i texterna och att de är av hög kvalitet. Att publicera bara för att publicera leder sällan till någon ökad trafik. Dina läsare ska kunna dra nytta av varje inlägg som finns.

3. Gör din blogg mobilanpassad

Om du använder dig av en egen hemsida är det viktigt att du håller dig rätt i tiden. Idag använder sig majoriteten av alla människor av en smartphone för att söka information eller slösurfa och därför är det en god ide att göra din webbplats mobilvänlig. Detta går på bara några enstaka minuter och kommer att göra stor skillnad för din trafik. Om bloggen inte är mobilvänlig kommer dina läsare att få en mycket dålig användarupplevelse via telefon.

4. Engagera dig i andra bloggar

Om du bara håller dig för dig själv kommer det att vara svårt att öka trafiken till din blogg. Ett mycket snabbt och enkelt sätt att låta människor få nys om dig är genom att kommentera andra bloggar och integrera med andra bloggare. På så sätt kommer ditt namn och din blogg inte bara att kunna marknadsföras i kommentarsfältet, utan du kan också få bloggaren i fråga att få upp ögonen för dig.

5. Använd dig av bilder

Visst är det okej med ett och ett annat inlägg som inte har några bilder, men många läsare väljer bloggar just utifrån hur fina fotografier som finns på sidan. Se därför till att du åtminstone har med en bild i varje inlägg och gärna fler. Detta är extra viktigt för den som bloggar om t.ex. inredning eller mode, men också resor eller träning.

dante