Svenska värdeinvesteringsbloggar – Molekylär ekonomi

Svenska värdeinvesteringsbloggar – Molekylär ekonomi

Det finns en värdeinvesteringsblogg som hängt med längre än de flesta. De allra flesta ekonomibloggar brukar nämligen ha ett rätt begränsat levnadsspann. Bara de som verkligen når ut till stora läsarskaror brukar överleva mer än ett par år. Molekylär Ekonomi är en av dessa.

Bloggaren bakom Molekylär ekonomi kallar sig Gottodix och uppträdde förr ofta offentligt i en vargmask. Detta för att bloggen inte skulle kunna kopplas samman med bloggarens privat-, och arbetsliv. Numera är bloggen inte längre anonym men istället har namnet Gottodix satt sig så hårt att ingen i branschen skulle komma på tanken att säga något annat.

Gottodix har en väl utstakad radda regler för hur han vill investera. Det skall grunda sig på bland annat den så kallade investeringsklockan samt det allmänna konjunkturläget både nationellt och internationellt. Med hjälp av dessa menar Gottodix att han kan bedömma vilka branscher som har chans att växa snabbare än marknaden i övrigt i framtiden samt formulera för sig själv varför han menar att det nuvarande aktiepriset markant avviker från det som förväntas i framtiden, då i form av ett lägre nupris.

Gottodix är omåttligt populär

Att Gottodix är omåttligt populär och att han samtidigt är en väldigt duktig värdeinvesterare kan man lätt se på alla de samarbeten han har. Bland annat så är han varje vecka anlitad av en av nischbankerna för att ge sin syn på världsläget och det rådande konjunkturläget. Det som skiljer Gottodix från väldigt många andra bloggare på området är att han verkligen ser det som sitt kall att dela med sig av sina, ibland extremt komplicerade, omvärldsanalyser till alla sina läsare. där andra bloggare nöjer sig med att rapa upp något om den senaste kvartalsrapporten samt om historik på utdelningar så försöker Gottodix framföra precis varje tänkbar askpekt kring varje investering han gör.

Gottodix har även en egen youtube-kanal där denne postar korta och informativa videos. Här ryms bland annat sparskolan där bloggaren i fråga går igenom allt det som kan kännas svårt och tufft för någon som precis börjat investera på börsen samt är nybörjare på området.

Gottodix har sedan starten för ett par år sedan haft över 1,6 miljoner sidvisningar vilket borde säga ganska mycket om den lite specielle bloggarens kvalitet och popularitet.

dante