Svenska sparbloggare – Rika tillsammans

Svenska sparbloggare – Rika tillsammans

Egentligen skall det först sägas att det är något orättvist att kategorisera rika tillsammans som en blogg om sparande. Egentligen är det Sveriges kanske mest omfattande blogg om privatekonomi för nybörjare. Däremot så hade bloggen varit extremt kortfattad som ren investeringsblogg då investeringsfilosofin som följs går ut på att månadsvis spara alla pengar som kommer in i olika aktie-, och räntefonder enligt klassisk modell och 60/40. Inget speciellt att skriva om med andra ord. Ändå är bloggen den kanske allra mest lästa svenska ekonomibloggen genom tiderna. Nyckeln till det är bredden och enkelheten.

Spartips blandat med enkla motiveringar till varför vissa investeringsmodeller är bättre än andra

Det som handlar om investeringar på bloggen är lätt och går fort att gå igenom. Egentligen begränsar sig bloggaren till att förklara varför de klassiska portföljmodellerna där aktie-, och räntefonder automatiskt efter vald fördelning skall användas. Detta gör dock bloggaren bra och dennes resonemang är lätta att följa, dessutom är bloggaren bra på att bygga upp nämnda resonemang med hjälp av källmaterial. Alltsammans lättillgängligt och lätt överskådligt för den som är ny på området, precis som det är tänkt.

Iden med bloggen är att alla kan bygga en förmögenhet

Som vi tidigare nämnd så är iden med bloggen att alla kan bli rika och att det inte skall vara svårt att bli det. Därför läggs inte fokus på komplicerade investeringsfilosofier eller magiska formler utan ren och skär indexinvestering. Till det så kommer istället oändligt mycket material som handlar om hur man som privatperson både kan tjäna extra pengar samt spara in på de utgifter man så att mer av de pengar som man redan tjänar blir över i slutet på månaden.

dante